Mesterlift Kft.
 

Felvonók

Kaputechnika

 

Rollmatic redőnykapu

+36 72 516 935
kapu@mesterlift.hu
Kezdőlap
»
Kaputechnika
»
Sajtó
»
 Rollmatic redőnykapu
Amikor garázskaput választunk, fontos, hogy az egyéb szempontok mellett figyelembe vegyük a beépítésre és a működtetésére rendelkezésre álló helyet is. Értékes, tárolásra vagy a garázs bevilágítására alkalmas tér veszhet el, ha a garázskapu működése során túlzottan nagy helyet foglal el.

Kiváló megoldást nyújt erre a dilemmára a Hörmann redőnyszerűen feltekeredő Rollmatic kapuja, amelynek használatával szabadon marad a födém. A Rollmatic felett ablakot alakíthatunk ki, átvezethetők az épületgépészeti csövek, vagy akár tárolásra is használhatjuk a födém alatti részt. Az új garázs-redőnykapu – ahogyan a neve is mutatja – egyszerűen felhúzható, akár egy redőny. A kapu a számára kialakított tokba tekeredik fel. A meghajtást a szekcionált kapuk esetében már bevált húzórugós technika segíti a kapu működése során. A biztonságot is nagybetűvel írták: a motor nagyon érzékenyen reagál a normálistól elérő terhelésekre, s elakadás esetén azonnal bekapcsol a leállító-automatika.
A Rollmatic esetében a rugókiegyenlítés és a leállító-automatika olyan megbízhatóan működik, hogy nem szükséges kiegészítő záróélvédelem. Áramszünet esetén a kapu kézzel is könnyedén nyitható, a meghajtómotort egy húzózsinór megrántásával kiiktathatjuk, s így a kapulapot kis kézi erővel is könnyedén mozgathatjuk. A dupla kötélvezetés meggátolja a kapu lezuhanását. A Rollmatic alapfelszereltségéhez tartozik a meghajtómotor, amelyet a konzolon kívülre szereltek fel, így az könnyen karbantartható. „A Rollmatic főként azoknak a vásárlóknak készült, akiknek szűkös a hely a garázsukban a hagyományos – szekcionált vagy billenőlapos –garázskapuk beépítéséhez. Ezzel a megoldással rengeteg helyet nyerünk, működtetése pedig egyszerű és biztonságos – mondta Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Kiegészítésként akusztikus riasztó is rendelhető a Rollmatic kapuhoz. Ha az oldalra felszerelt érzékelő a kapu feltolását érzékeli, 110 decibellel szólal meg a sziréna. A Rollmatic megalkotásakor a biztonság mellett a designt is szem előtt tartották a Hörmann tervezői. A kapu a klasszikusnak számító fehér mellett kilenc további színben, valamint a fahatású aranytölgy és rózsafa árnyalatú felülettel is rendelhető.

Letölthető dokumentumok

Referenciáink

Büszkék vagyunk a munkánkra, és hiszünk benne, hogy csak a tartós és jó megoldásban szabad gondolkodni.
Amennyiben Ön ilyen vállalkozást keres, jó helyen jár!
A kivitelezés minőségét és az ehhez kapcsolódó elvárásait már elég régóta legalább olyan fontosnak tekintjük, mint a forgalmazott termékeink magas minőségét!