Mesterlift Kft.
 

Felvonók

Kaputechnika

 

BAU 2013 Újdonságok a Hörmann-tól

+36 72 516 935
kapu@mesterlift.hu
Kezdőlap
»
Kaputechnika
»
Sajtó
»
 BAU 2013 Újdonságok a Hörmann-tól
Michael Schumacher két évre szerződött a Hörmann csapatához – persze nem autóversenyzésre, hanem a márka népszerűsítésére. A Bau 2013 alkalmával bemutatott promócióban személyesen nem jelent meg, de talán jobb is így, hiszen hiába volt a Hörmann standja a maga 1300 négyzetméterével a legnagyobb a 180.000 négyzetméteres kiállításon, az érdeklődők így is zsúfolásig megtöltötték. (Összehasonlításul: a Construma 21.000 négyzetméteres.) A kapuk egyébként világoszöld színben úsztak, ami a cég gyáraiban végrehajtott környezetvédelmi beruházásokat hangsúlyozza – többek között 40 százalékban zöld áramot használnak.
A cég általában a kétévente megrendezett müncheni kiállításra hozza ki újdonságait. Ezek legtöbbje apróság, ami leginkább esztétikai javításokat céloz (az autóknál ezt hívják face-liftingnek). Ilyen apróság a blendés kapuknak az új, becsukva egységes megjelenésű megoldása. (Blendés kapu akkor kell, ha nincs elég hely a szemöldök felett a szekcionált kapu felcsúszásához.)

Szebb lett a szekcionált kapuba épített személybejáró kialakítása: rejtett pántot és rejtett ajtócsukót kapott. Építészek jó, ha tudják: mivel itt a küszöb csak 1 centiméteres, menekülőajtóként figyelembe vehető a kapuba integrált ajtó.
A nagy attrakció azonban inkább csak metszeten látszik: a ThermoCarbon ajtó 10 cm-es vastagságban eléri az U=0,45 W/m2K értéket (ez 60 százalékkal jobb, mint az eddig piacon lévőké). A karbon-dizájn a Schumacher-vonalra tett egyértelmű utalás, de az ajtó falca és fogantyúja is inkább egy autó ajtajára emlékeztet, mint egy lakáséra. Persze az ajtó szerényebb, 43, 65, 73 mm vastagságban is elérhető, szintén kimagasló U értékekkel. Ezek az ajtók gyakran nem is kilinccsel, hanem motorosan működnek, így akár távnyitóval (vagy a fent leírt okostelefon-alkalmazással), illetve a már elérhető árú (30-50 e ft-os) ujjlenyomat-olvasóval is nyithatóak. A Hörmann Japántól Marokkóig, Indiától Angoláig számos céget vásárolt fel vagy fog felvásárolni, ezek közül egyik a HUGA belső ajtó gyár Németországban. A cég ezen a piacon erősít: furnéros és HDF-burkolatú, illetve üveg belsőajtókat kínál, természetesen acélkerettel.
Speciális célra készült újdonság a mélygarázsokhoz kifejlesztett ET 500-as, amely szinte hangtalan, de 150-200 ezer nyitást bír. Újdonságok az ipari kapuk területén is vannak. Új a lamellás gyorskapu (1,5 m/s sebességű). Ez 4-es szélállóságnak is megfelel (azaz 180 km/h-s szélnek).
Büszkék vagyunk a munkánkra, és hiszünk benne, hogy csak a tartós és jó megoldásban szabad gondolkodni.
Amennyiben Ön ilyen vállalkozást keres, jó helyen jár!
A kivitelezés minőségét és az ehhez kapcsolódó elvárásait már elég régóta legalább olyan fontosnak tekintjük, mint a forgalmazott termékeink magas minőségét!