Mesterlift Kft.
 

Felvonók

 

Kivitelezőknek

+36 72 516 935, +36 72 516 936
mesterlift@t-online.hu
Kezdőlap
»
Felvonók
»
 Kivitelezőknek

Tájékoztató a liftes épületet először építő kivitelezőknek


Tisztelt érdeklődő!

Az alábbiakban egy pár sorban tájékoztatjuk arról, hogyan is bonyolódik le egy felvonó kivitelezése:

Az olyan meglévő épületek, melyekben lift fog üzemelni – azaz liftet szeretnének létesíteni –az alábbi, létesítéssel kapcsolatos előkészületek történnek: az épület engedélyezési terveihez az építési engedélyt kiadó hatóság kéri a felvonó jóváhagyott gépészeti tervdokumentációját is, mely tartalmazza a kötelező forgalmi számításokat és a felvonó műszaki leírását a főbb műszaki specifikációkkal.

Társaságunk vállalja az egész ország területén ilyen jellegű tervdokumentációk elkészítését.

Amennyiben az Ön által épített projektnél még nincs gépészeti tervdokumentáció, úgy azt célszerű a liftes munkák megversenyeztetése előtt beszereznie.
A megrendelést követően a kivitelezésre, vállalkozói szerződést kötünk, mely szerződésben a vállalással kapcsolatos határidők, kötelezettségek és jogok szerepelnek. A szerződésben meghatározásra kerül a felvonó beépítéséhez szükséges munkaterület biztosítás is. A munkaterület feltételei a felvonós tervek figyelembevételével készülnek. A felvonók beépítésének időszükséglete a terheléstől és az emeletek számától is függ. pl.: egy 4-5 emeletes épületbe egy akadálymentesítésre szolgáló 630 kg=8 személyes felvonó beszerelései ideje kb. 15 munkanap.
A felvonó kivitelezője részéről a munkálatok alatt történő szakellenőrzéseket, a felelős műszaki vezető, a munkák helyszíni irányítását a kijelölt főszerelő végzi, aki egyúttal a felvonó beépítéséről szóló ÉPÍTÉSI NAPLÓT vezeti.
A szerelési és az ellenőrzési munkákat a felvonó terheléssel történő próbaüzeme követi. A felvonó beépítésének teljesítése a területi felvonó szakértő sikeres műszaki átvétele.

Referenciáink

Büszkék vagyunk a munkánkra, és hiszünk benne, hogy csak a tartós és jó megoldásban szabad gondolkodni.
Amennyiben Ön ilyen vállalkozást keres, jó helyen jár!
A kivitelezés minőségét és az ehhez kapcsolódó elvárásait már elég régóta legalább olyan fontosnak tekintjük, mint a forgalmazott termékeink magas minőségét!